Onderscheidend

Ja, het is best ongemakkelijk om jezelf in een filmpje terug te zien. Mensen die jouw in een filmpje zien hebben dat helemaal niet. Die kijken juist met belangstelling wat je te bieden hebt. En dat is de kracht van een videopitch filmpje. Door een persoonlijke video te gebruiken als je solliciteert, onderscheid je je direct.

Twee voordelen

Natuurlijk kun je zelf een verhaaltje vertellen tegen het scherm van je smartphone, maar dat lukt niet iedereen. Je filmpje wordt veel beter als je een klankbord hebt, iemand met wie je kunt sparren over wat je wilt zeggen. Je verhaal wordt kernachtiger en krachtiger. Je houdt de aandacht van de ontvanger de hele film vast. Een tweede toegevoegde waarde is dat het team van Kijk hier eens naar! je film monteert. Daardoor komen alleen je best geformuleerde uitspraken in de film.

Ook voor ondernemers

Kom je op een site met een video denk je al snel: ‘even kijken’. En die kans moet jij als ondernemer benutten. Mensen vinden het prettig kennis te maken met de ondernemer die achter een product of dienst zit. Niet alleen de prijs en kwaliteit van het product bepaalt een aankoop. De “gunfactor” speelt een belangrijke rol. Laat je klanten kennismaken met jou als ondernemer, of kiest ervoor om zelf een product te presenteren.
En net als een werknemer die zich in een filmpje presenteert, is zo'n filmpje natuurlijk ook een prima middel om als bedrijf je vacatures kracht bij te zetten.

Hallo, ik ben Martijn
Hallo, ik ben Martijn
Martijn zocht een baan als evenementmanager. Hij stuurde dit filmpje op, uitsluitend met de toevoeging: "Kijk hier eens naar!" Binnen een paar weken kreeg hij twee banen aangeboden, waarvan hij er één uitkoos.
Ik ben Simone
Ik ben Simone
Simone zoekt een functie bij een bedrijf dat zich inzet voor de wereld van morgen, bijvoorbeeld de verduurzaming van het voedselsysteem.
SRO zoekt bedrijfsleider Dijnselburg Zeist
SRO zoekt bedrijfsleider Dijnselburg Zeist
Zwembad Dijnselburg in Zeist bouwt aan klimbos en vernieuwde horeca, en zoekt daarvoor een creatieve, bevlogen bedrijfsleider. SRO koos voor dit filmpje om die bedrijfsleider te vinden.
BCE zoekt grensvervagers
BCE zoekt grensvervagers
BCE helpt bedrijven bij digitale transformatie en doet dat met adviseurs, die niet uitsluitend IT specialist zijn, maar die voor de klant over grenzen heen kunnen kijken. Dat zijn grensvervagers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit op

 

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

 

Copyright © 2023 Fons Pennings. Alle rechten voorbehouden.