Bedrijvigheid

Bedrijven en bedrijvigheid te over in Zeist niet alleen het aantal van 6000 bedrijven maar ook de eyecatchers. De KNVB-Campus en de hoofdkantoren van het Wereld Natuur Fonds en de Triodosbank zijn landelijk bekend. Naast dienstverlening kent Zeist ook maakindustrie, zoals bij de wereldwijd bekende orgelpijpenfabriek Stinkens en de Remia fabriek in Den Dolder.

Specialisten

De lijst van genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van Zeist is jaarlijks goed voor verrassingen. Succesvolle specialisten winnen de prijzen. Innovators als Speed Comfort lopen vooruit op het gebied van duurzaamheid. Een sportwinkel als Sunny Camp is bekend in de wijde omgeving vanwege service en kwaliteit. Dienstverlener E-Village is een grote speler is een specialistische markt, onbekend bij de consument, terwijl iedere Nedelander vrijwel dagelijks met de producten van het bedrijf in aanraking komt.

Nieuw

PenningsMedia maaktbedrijfsfilms, ook voor Zeister bedrijven, maar innoveert ook. We kennen 360 graden beeld van Funda en Facebook. Nu is het ook mogelijk om 360 graden beeld op de site van een bedrijf te plaatsen, zoals hier de mooiste zaal vanSlot Zeist.

De Groene Schuur Zeist
De Groene Schuur Zeist

Groen Links in Zeist kent elk jaar een prijs toe aan een duurzaam initiatief. De 'groene pluim' 2020 ging naar De Groene Schuur Zeist, een groep mensen, die collectief groente, fruit en kaas rechtstreeks inkoopt bij de boeren in de omgeving. Kijk maar hoe dat werkt.

Sloop Rabo computercentrum
Sloop Rabo computercentrum

Het voormalige computercentrum van de Rabobank wordt gesloopt. De sloop vind plaats achter de hekken van het zwaar beveiligde gebouw, maar tijdens de Demolition-Day van sloper Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek konden mensen een kijkje nemen. En dit is wat er allemaal te zien was.

Slotstadstudio in de bieb
Slotstadstudio in de bieb

Bibliotheek Idea is deze zomer vernieuwd. De inrichting is getransformeerd van leeszaal naar ontmoetingscentrum, lokale radio Slotstad-RTV heeft zijn intrek genomen en er is een medialab geopend. Zo ziet dat er uit.

Online lezing Arjan Erkel
Online lezing Arjan Erkel

Twintig jaar geleden werd Arjan Erkel van Artsen zonder Grenzen 607 dagen gegijzeld in Dagestan. Op 21 januari geeft hij een online lezing en plaatst zijn ervaringen van toen in het licht van de lockdown van nu. De Zeister groothandel in hotel- en keukenapparatuur AKB biedt de lezing aan als alternatief voor hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie aan al...

Zeister Pakket
Zeister Pakket

In Het Zeister Pakket werken Zeister winkeliers samen. Deze week bieden ze een moederdagpakket aan: verschillende moederdagcadeau's, allemaal uit Zeister winkels in één pakket. Dat is nog eens 'Zeist steunt de Zeister ondernemers'! Hier bestellen, zaterdag in huis. hetzeisterpakket.nl

Sunny Camp bij Hart van Nederland
Sunny Camp bij Hart van Nederland

De winkels hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. SBS's Hart van Nederland ging in Zeist bij Sunny Camp kijken wat de gevolgen in de praktijk zijn. Eigenaar Ben Greeven heeft geen vrolijk verhaal.

'Vaasje van Rutte' voor Kramer & van Doorn
'Vaasje van Rutte' voor Kramer & van Doorn

Boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist werd door minister Stef Blok van buitenlandse zaken in het zonnetje gezet. De boekwinkel heeft een prominente plek in Zeist in een tijd dat winkels het moeilijk hebben. Sandra en Erik van Doorn kregen van de minister een 'vaasje van Rutte' als symbool voor hun inzet als 'doeners' van Nederland.

Slot Zeist top trouwlocatie
Slot Zeist top trouwlocatie

Kijk dan hoe Slot Zeist zich als trouwlocatie op de kaart zet. Op zondag 19 april gaat de geplande open dag voor bruidsparen niet door, maar er is wel een online alternatief. Je kunt je aanmelden voor een virtuele rondleiding: zeist.link

Bernax racesimulator
Bernax racesimulator

Formule 1coureurs bereiden zich voor met zeer geavanceerde race-simulators. Het bedrijf dat die simulators maakt zit aan de Bergweg in Zeist. Bernax Race Simulators won de Rabo innovatieprijs tijdens de verkiezing beste ondernemer in Zeist in 2018.

KNVB Campus, een speciale rondleiding
KNVB Campus, een speciale rondleiding

Iedereen kent Zeist van het KNVB centrum, maar weten de Zeistenaren wel hoe mooi het is sinds de verbouwing van 2016? Hier is niet alleen een rondleiding, maar het is ook nog een heel leuk filmpje.

Margriet beste winkel van Zeist 2018
Margriet beste winkel van Zeist 2018

Margriet bloembinders werd gekozen tot de beste winkel van 2018. Kijk hier naar een impressie van de verkiezingsavond met de zeer blije eigenaren Jelle Klinkhamer en Jan Heijmink.

SRO zoekt bedrijfsleider Dijnselburg Zeist
SRO zoekt bedrijfsleider Dijnselburg Zeist

Zwembad Dijnselburg in Zeist bouwt aan een mooie toekomst met een klimbos en vernieuwde horeca, en zoekt daarvoor een creatieve, bevlogen bedrijfsleider. zakelijk.sro.nl

Triodos Bank Zeist
Triodos Bank Zeist

Niet alleen bij station Driebergen wordt gebouwd. Vlak daarnaast, op landgoed De Reehorst verrijst het nieuwe gebouw van de Triodos Bank. Het gebouw is een ontwerp van architect Thomas Rau, die het pand van het Wereldnatuurfonds verduurzaamde en het nieuwe gemeentehuis in Zeist ontwierp. In deze film krijg je een mooi beeld van de plannen en de bou...

3D scan Sunny Camp
3D scan Sunny Camp

Hoe vind je de ideale wandelschoen, die perfect bij jouw voeten past? Sportspecialist Sunny Camp maakt een 3D scan van je voeten en zoekt met die gegevens de beste schoen. Nooit meer pijn aan je voeten als je op stap gaat.

Elektrische deelbakfiets
Elektrische deelbakfiets

In Zeist kun je een elektrische deelbakfiets lenen. Zo kun je zonder gebruik van een auto toch zware spullen vervoeren. De deelbakfietsen staat op verschillende plaatsen in Zeist en zijn te gebruiken via een app.

Hoofdkantoor Wereld Natuurfonds Zeist
Hoofdkantoor Wereld Natuurfonds Zeist

Het hoofdkantoor van het WERELD NATUURFONDS is het eerste CO2 neutrale kantoorgebouw in Europa. Het verouderde laboratorium werd 10 jaar geleden verbouwd. Driedubbel glas, speciale houten lamellen voor de ramen, zonnepanelen en zonneboilers op het dak en warme-koude opslag in de grond zorgen ervoor dat het gebouw zelfvoorzienend is. De lichaamswar...

Kasteel Kerckebosch
Kasteel Kerckebosch

Ze zijn bij Kasteel Kerckebosch beretrots dat ze zijn genomineerd voor de Verkiezing Beste Ondernemer 2018 van Zeist. Als je deze film bekijkt wordt het snel duidelijk waarom. TV-kok Rudolf van Veen vertelt vol lof over het heerlijke eten, kijk maar.

Restaurant Beyerick in de prijzen
Restaurant Beyerick in de prijzen

Midden in het centrum van Zeist vind je een klein en heel bijzonder restaurant Restaurant Beyerick, gerund door chef Marcel en Rosalie Heintzberger. In 2018 viel Marcel met zijn kookkunst in de prijzen tijdens het zeer prestigieuze Eventt Culinair.

Sunny Camp - 3D-scan skischoenen
Sunny Camp - 3D-scan skischoenen

Voor mensen die graag skiën en geen pijnlijke voeten door slechte skischoenen willen, heeft Sunny Camp nu een 3D-scan. Door je voeten goed te scannen krijg je de voor jou ideale skischoenen. Echt ideaal. Ski specialist RTL-Snowmagazine besteedde er aandacht aan en is razend enthousiast.

Boekhandel Kramer & van Doorn
Boekhandel Kramer & van Doorn

Boekhandel Kramer & van Doorn bestaat 25 jaar. En dat is mooi, want soms realiseren we ons niet dat het bijzonder is dat er in Zeist zoveel goede boekwinkels zijn. Dus Zeistenaren, je weet wat je te doen staat: zoek je een boek, dan ga je niet naar Bol, maar naar libris.nl

Fressini IJs wint Zilveren Spatel
Fressini IJs wint Zilveren Spatel

Fressini IJs van de Steynlaan heeft de Zilveren Spatel gewonnen in een ijsmaakwedstrijd van Het Vakblad IJs. Eigenaar Peter Brouwers maakte tijdens de wedstrijd hazelnoot-ijs. Wil het recept weten? Vergeet ’t maar, dat is geheim. Als hem daarnaar wordt gevraagd krijg je een ontwijkend antwoord. Het is wel erg lekker! Deze beelden zijn gemaakt do...

Deel dit op

 

Fons Pennings

Prof. Sproncklaan 17
3705 AA Zeist
Nederland

Telefoon: 0651313935

 

Copyright © 2023 Fons Pennings. Alle rechten voorbehouden.